Blog.bg - безплатен блог хостинг и блог портал


Блог вълна

Вдъхновяващи мисли (1)

" Ако мечтите ви са възвишени, и вие ще станете такива. Представата ви за вас самите най - накрая ще се превърне в реалност." - Джон Ръскин. " Мисълта е първоначалният източник на всички богатства, успехи, материални блага, велики ..

от: hranislav

Категория: Други
Прочетен: 365 Гласове: 1 Коментари: 1


Вълнообразно

Още мисли от маркс

от: hranislav

Публикувам останалата част от мисли на Карл Маркс, които преди години си преписах понеже ми бяха направили по - голямо впечатление. "Жестокостта е характерна за ония закони, които са продиктувани от страха, тъй като страхът

Категория: Други
Прочетен: 311 Гласове: 2 Коментари: 1

Мисли на маркс и енгелс

от: hranislav

Какво мислите за не особено модерните днес Маркс и Енгелс и по - специално за цитираните им тук слова (или ако щете за философията им по принцип)? Дали са подозирали двамата философи до къде ще стигнат техни последователи?

Категория: Други
Прочетен: 1583 Гласове: 6 Коментари: 9

Разни мисли (вдъхновяващи и не само)

от: hranislav

  В събраното тук, има и доза хумор. Приятно четене.

Категория: Други
Прочетен: 142 Гласове: 3 Коментари: 0

Вдъхновяващи мисли (5)

от: hranislav

"Не мога да ви кажа нито една духовна истина, която дълбоко в себе си вече не знаете.  Всичко, което мога да направя, е да ви припомня онова, което сте забравили." "Никога не те спохожда желание, без да те споходи и силата,

Категория: Други
Прочетен: 98 Гласове: 0 Коментари: 0

Разни мисли за съмнението

от: hranislav

"Честното съмнение е по-добро от сляпата вяра." - Алфред Тенисън. "Истината сама по себе си, не е освободила никого. Само СЪМНЕНИЕТО може да донесе освобождение на ума. Без чудотворния елемент на съмнението, вратата, през която м..

Категория: Други
Прочетен: 96 Гласове: 0 Коментари: 0

Вдъхновяващи мисли (3)

от: hranislav

"Аз сътворявам собствената си съдба. Мисля за Великия дух, който управлява тази Вселена." - Тукемзe. "Аз съм господар на съдбата си, аз съм капитан на душата си." - Уилям Ърнест Хенли, 1888г.

Категория: Други
Прочетен: 190 Гласове: 0 Коментари: 0

Вдъхновяващи мисли (4)

от: hranislav

"Господи, дай ми Смирение да приема това, което не мога да променя, Смелост да променя това, което мога и Мъдрост да разгранича едното от другото." Св. Франциск.

Категория: Други
Прочетен: 87 Гласове: 0 Коментари: 0

Вдъхновяващи мисли (2)

от: hranislav

"Ако твърдо Вярвате, че сте предопределени да постигнете голям успех, и поддържате това свое убеждение независимо от всичко, което ви се случва, нищо  няма да може да ви попречи да го постигнете." "Когато промените мисленето си за ..

Категория: Други
Прочетен: 81 Гласове: 0 Коментари: 0