Blog.bg - безплатен блог хостинг и блог портал

в категория "История"

 

1. Блогът на bezistena

от: bezistena

Език свещен на нашите деди, език на тайни, мъдрости вековни, език на Тази, дето ни роди за радости и подвизи чутовни. Език - магия, който те ругае съдбата в ада черен ще го прати, а който те залюби ще узнае най-древните духовни кръговрати. И ще премине огън и позор, през хули и от чужди и от наши, да стигне в междузвездния простор, до знание, което мрака плаши. Вземете, хора, святата магия и тя ще стане звездно вдъхновение, пред идните да мога да разкрия най - слънчевото земно сътворение! ЗЕМНО СЪТВОРЕНИЕ= Исуз и Богиня Матара ЗЕМНО СЪТВОРЕНИЕ= Сина на Иса и Богиня Матара – Спасителят, венецът и апогеят на Божия проект за човеците

Категория: История
Прочетен: 7723637 Постинги: 1791 Коментари: 3513

2. The Blue Blog of Lazar

от: laval

Блог за моите интереси.

Категория: История
Прочетен: 4133561 Постинги: 1371 Коментари: 2757

3. Блогът на leonleonovpom2

от: leonleonovpom2

Моят блог в Blog.bg

Категория: История
Прочетен: 9261362 Постинги: 1355 Коментари: 29744

4. БЛОГ за всичко важно за мен

от: didanov

Historia vitae magistra – Историята е учителка на живота. А геополитиката е нейният "директор"

Категория: История
Прочетен: 2924020 Постинги: 1149 Коментари: 3364

5. неубразувателен блог на натан-убразуването на неубразуванит

от: marknatan

авторски есета на историческа тематика; Плюс: Само тук безплатно ще научите как да пишете ромски тези от Онези (универсаликус) ,как да пуставяте съпетаи на антични автори и да използвате мн,ч. и синтактичен анализ на частите на речта и изреченията ,като доказателство в историческите процеси и т.н.Краткое примерче -Мачка е существително от шопски служебен произход.Существителните не ловят мишки(поганци).Следователно шопските мачки не ловят мишки(поганци). Налични теории с изтекли авторски права тръпнещи да станат ромски благодарение на Вас : Керамисопулос " Българите са бургариите,обитатели на бургове, стражари" Дарвин " За произхода на видовете", "Мъндyлееваta таблица на служебните названия в продължение на стотици години" и др. под. Идеи за реферати на ромски тези : "Служебен род-произход и преобладаване", "Теорията на относителната названиевидност","Територията на преобладаващата в продължение на стотици години служебност на названията","Множественото число и влиянието му върху историческите процеси","Несъвпадението на съвременното разбиране за нация,етнос,племе,раса,род с античните такива елиминира сведенията с указани българи , като нация,етнос,племе,раса,род и ги прави военни названия" и мн.др. Гарантирано показване на Първа старница. За ромски трътльовци използващи думите Рим,Имп,комити,военни,граничарски,служебни и думи започващи със служебната графема Р,R,р,r показващи,че са от изкочили от джобчето на Ромските Трътки ,с предимство. Всичко това универсално познание може да бъде ваше без да си закупувате петото издание((нумеро 2,3,4 спукани от катерача) на Римските трътльовци,финансирано от абв.cом и рекламирано от слунчо,боцко,сарка,шурман,загрей,векил и др. бакалаври на историческия кич

Категория: История
Прочетен: 3863235 Постинги: 1122 Коментари: 4084

6. Блогът на PVDaskalov

от: pvdaskalov

Моят блог в Blog.bg

Категория: История
Прочетен: 2107723 Постинги: 726 Коментари: 6890

7. всичко което ми харесва

от: sisko871

всичко което ми харесва

Категория: История
Прочетен: 1357661 Постинги: 701 Коментари: 704

8. БЪЛГАРСКАТА ИСТОРИЯ В ЛЕТОПИСИТЕ

от: letopisec

ИСТОРИЯТА Е НАУКА, А НЕ ПРОБЛЕМ НА МЕНТАЛНОСТТА ИЛИ ПОЛИТИКА

Категория: История
Прочетен: 11520776 Постинги: 701 Коментари: 12663

9. Събития и лица

от: dobronameren

В България след 1989

Категория: История
Прочетен: 1883396 Постинги: 670 Коментари: 2593

10. Руните прочетени

от: balkanian

Моят блог в Blog.bg

Категория: История
Прочетен: 842181 Постинги: 608 Коментари: 509

11. Блогът на ernest

от: ernest

Моят блог в Blog.bg

Категория: История
Прочетен: 2673013 Постинги: 576 Коментари: 1166

12. Блогът на Лалю Метев

от: meteff

Архив на българщината. Материали за живота и дейността на заслужилите дейци на България. Всяка епоха си има своите кумири, но времето отсява всеки спрямо заслугите, едни се изгубват в хода на историята, а други сме призвани да помним и почитаме... Бог да пази България от нови злини!

Категория: История
Прочетен: 3838150 Постинги: 568 Коментари: 1072

13. РЪКОПИСИТЕ НЕ ГОРЯТ - Блог на Валентин Иванов - АТИЛ

от: atil

В памет на безсмъртните дела на предците! ****IYI**** Блог нa Aтил. С БЛОГ ВЪЛНИ - теми от историята на Дунавска България, Волжка България и Световната история. Излизат след като се кликне върху надписа- "БЛОГ ВЪЛНИ" от дясната страна под снимката. Използвал съм и мои преводи, направени по необходимост. Основните си източници съм посочил в първата публикация тук - НAЧAЛОТО - http://atil.blog.bg/history/2011/04/18/nachaloto.731310

Категория: История
Прочетен: 5672115 Постинги: 555 Коментари: 2639

14. Блогът на dоlsineq

от: dolsineq

Красотата ще спаси света!

Категория: История
Прочетен: 3177954 Постинги: 542 Коментари: 5745

15. ДЕВНЕНСКИ ИЗВОРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКА И БЪЛГАРСКА ИСТОРИЯ (ДИЕБИ)

от: devnenetz

В тази огромна разработка (с общ обем над 200 MB) са събрани множество материали, които дават основание за едно допускане (хипотеза), че не Абоба (т.н. Плиска), а град Велика Преслава (Девня) е бил столица на Аспарухова България. Тук ще бъдат изложени в резюме само по-основните ми "попадения", които ще са трудни за преглъщане от професионалните историци, но ще бъдат изключително полезни за българската ни история. Публикациите на откъси от ДИЕБИ тук са насочени преди всичко към колегите блогъри, които са склонни да се занимават с нестандартни търсения на неоткрити досега истини за историята на Аспарухова (Дунавска) България. При добро желание някои блогъри могат да получат определени файлове от разработката при посочен имейл.

Категория: История
Прочетен: 1200542 Постинги: 528 Коментари: 339

16. Anthroposophie

от: anthroposophie

Тук ще публикувам откъси от непреведените книги на Рудолф Щайнер, както и други тематично свързани материали, неизвестни у нас.

Категория: История
Прочетен: 836666 Постинги: 459 Коментари: 15

17. древните българи

от: tres1

Истините за българите и България. Паметта за миналото е наблюдателната кула /вишка/ от която се вижда добре бъдещето! Едно престъпление е извършено над един от най-великите народи на древността, на който Европа и Индия дължат населението си, цивилизацията си, дори и езика, на който говорят, като е стъпкана иторията му, славата му, творческия му гений и целият е хвърлен в бездните на мрака. Този народ е творецът и стълбът на арийството...Туй е тракийският народ.

Категория: История
Прочетен: 982396 Постинги: 443 Коментари: 652

18. Блогът на barin

от: barin

Моят блог в Blog.bg

Категория: История
Прочетен: 3678672 Постинги: 423 Коментари: 5974

19. Ich liebe dich Deutschland...

от: germantiger

ИЗГАРЯМ ЗА ТЕБ - ЛЮБИМА МОЯ! СЪРЦЕ, ДУША, ЛЮБОВ - ТОВА СИ ТИ ЗА МЕН! ЗА ТЕБ - ЦЕЛИЯТ СЪМ ТВОЙ И ТИ МОЯ ЛЮБОВ! С ЧОВЕЦИТЕ - ЧОВЕШКИ...СЪС "ЗВЕРОВЕТЕ" - ЗВЕРСКИ!!! КОЕТО НЕ СЕ ПОСТИГА С УВАЖЕНИЕ...СЕ ПОСТИГА С БОЙ!!! За мен http://www.vbox7.com/user:german_tiger Роден съм с германска и българска кръв. Детските ми спомени са кръг от злобни хлапета около мен, които ми крещят в лицето: „гаден немец” и „фашист”. Беше им явно забавно по няколко да скачат на един и да те удрят, плюят и дърпат, където хванат – коса, дреха или чанта. Първо от това боли, а като минат няколко години това изгражда. Ако вложа излишен драматизъм и славянска патетика или реша да се правя на жертва мога да продължа и да попитам: „Кой ще поеме вината за детската травма, няма ли психолог и съчувствие?” Аз обаче съм убеден и горд, че това ме прави твърд и корав. С клеймото „гаден германец” се расте, живее и понякога много добре. Удивително е колко уверен, силен и нахъсан можеш да станеш когато другите се опитват да те смачкат. Спестявам Ви случаи, унижения и дългите години отчуждение. Категорично не съм жертва, звучи учудващо – но всичко това не ме комплексира, а дори напротив – помня щастливи моменти, истински приятелства и родителска обич! Война - това значи смърт, трагедия и рев. Всеки, който намира това за забавно е глупак. Всеки, който не е губил близък едва ли ще го разбере. Войната - водена не винаги от тези, които хората смятат за герои. Виждал съм смърт на войник, която никак не е героична, а често пъти е жалка и срамна, войната не е подвиг, тя е страх и кръв!!!

Категория: История
Прочетен: 4647100 Постинги: 412 Коментари: 7517

20. Де е България

от: dobrodan

В 1946 году президент Всероссийской академии наук Державин Н.С. сказал: «Болгары Аспаруха - болгары, а не турки, не татары, не фины, не гунны, не чуваши, не славяне, по происхождению они принадлежат к древнейшим доиндоевропейским народам Европы». "Учитесь, господа, учитесь, и вы узнаете еще много-много о булгарах, ибо они БЫЛИ ВЕЗДЕ" Н.Я.Марр Според древноримския оратор и публицист-тираноборец Тацит, един от обективните историци на античността, този, който иска да бъде напълно правдив, задължително трябва да се отрече както от обичта, така и от омразата и да пише според прочутата му формулировка "без гняв и пристрастия".

Категория: История
Прочетен: 1061691 Постинги: 389 Коментари: 5047